Långpannekaka. Mörk botten och mörk glasyr, dekorerad med flagad mandel.
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen och rör ner socker och ägg. Sikta ner kakao, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i kastrullen. Rör om till en smet. Bred ut smeten i en liten långpanna (smord eller bakplåtsklädd).
Grädda i 175 grader i ca. 15-20 minuter. Vänd kakan försiktigt upp och ner på ett smörpapper.
- Glasyr: Blanda grädde, socker, sirap och kakao i en kastrull. (Kakao kan bytas ut mot 100 gram mörk blockchoklad,röres ner i kastrullen samtidigt som smöret))
Låt koka tills den tjocknar ca. 10-15 minuter. Ta kastrullen av värmen och rör ner det kalla smöret i klickar (och ev. chokladen)
Bred glasyren över kakan och strö över flagad mandel. Låt kallna.
Skär kakan i lagomt stora bitar. Går bra att frysa in.
Publicerat den
25 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vänligen plocka bort bilden från receptet. Du har inte rätt att använda den. /Anneli