Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bagarflickans specialare

(1 kommentar)  
Skriv ut

Långpannekaka. Mörk botten och mörk glasyr, dekorerad med flagad mandel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen och rör ner socker och ägg. Sikta ner kakao, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i kastrullen. Rör om till en smet. Bred ut smeten i en liten långpanna (smord eller bakplåtsklädd). Grädda i 175 grader i ca. 15-20 minuter. Vänd kakan försiktigt upp och ner på ett smörpapper.
  2. Glasyr: Blanda grädde, socker, sirap och kakao i en kastrull. (Kakao kan bytas ut mot 100 gram mörk blockchoklad,röres ner i kastrullen samtidigt som smöret)) Låt koka tills den tjocknar ca. 10-15 minuter. Ta kastrullen av värmen och rör ner det kalla smöret i klickar (och ev. chokladen) Bred glasyren över kakan och strö över flagad mandel. Låt kallna. Skär kakan i lagomt stora bitar. Går bra att frysa in.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • blunder 28 oktober 2008

    Vänligen plocka bort bilden från receptet. Du har inte rätt att använda den. /Anneli

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.