Smula sönder jästen i en bunke, värm vattnet fingervarmt, häll i bunken och lös jästen. Tillsätt sirap, salt och 1,4 kg vetemjöl. Arbeta ihop degen väl (förslagsvis i en degblandare) och tillsätt ev. mer mjöl så att degen släpper från kanten. Jäs i 60 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Koka upp vatten i en stor kastrull och tillsätt 1 msk socker. Arbeta degen igen och tillsätt ev. rostad lök. Dela i 24 bitar. Forma varje bit till en rulle och vidare till en ringar som du fäster ihop med lite vatten. Placera på mjölat bakplåtspapper och låt jäsa i 20 minuter till. Lyft upp ringarna försiktigt och koka några åt gången i 4 minuter med lock (tryck ner dem så att de doppas rejält). Lägg tillbaks på plåtarna och strö över frön. Grädda i 20 minuter.