Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bagels

 
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Amerikanska bagels

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula sönder jästen i en bunke, värm vattnet fingervarmt, häll i bunken och lös jästen. Tillsätt sirap, salt och 1,4 kg vetemjöl. Arbeta ihop degen väl (förslagsvis i en degblandare) och tillsätt ev. mer mjöl så att degen släpper från kanten. Jäs i 60 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Koka upp vatten i en stor kastrull och tillsätt 1 msk socker. Arbeta degen igen och tillsätt ev. rostad lök. Dela i 24 bitar. Forma varje bit till en rulle och vidare till en ringar som du fäster ihop med lite vatten. Placera på mjölat bakplåtspapper och låt jäsa i 20 minuter till. Lyft upp ringarna försiktigt och koka några åt gången i 4 minuter med lock (tryck ner dem så att de doppas rejält). Lägg tillbaks på plåtarna och strö över frön. Grädda i 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.