Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bagels

(1 kommentar)  
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Jag älskar bagels som är lagom sega och härligt luftiga.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda vetemjöl och salt i en matberedare. Smula sedan ner jästen. Värm vattnet till fingervarmt (ca 37 grader) och blanda ner maragarin och sirap. Tillsätt all vätskan på en gång och arbeta degen minst 8 minuter i matberedaren. Degen blir mycket kompakt. Dela degen i 16 bitar. Rulla varje bit till en liten boll som ska vila i ca 5 minuter under en bakduk. Platta till bullen lite och kör tummen rakt igenom. Gör ringen lite större genom att snurra bollen runt tummen. Tänk på att hålet måste vara större än vad man vill ha efter gräddningen, för när degen jäser kommer hålet att krympa. Lägg bröden på en plåt och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Koka upp vatten och socker i en ganska stor kastrull och lägg i bröden några stycken i taget (2-3 brukar vara lagom). Koka dem 2 minuter på varje sida. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och strö över garneringen. Grädda i 200 graders ugn (i mitten) i ca 30 minuter. Låt dem svalna utan bakduk på galler.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • marylight 5 april 2008

    ska det verkligen vara 2 msk salt i?? de blev hemskt salta.. och väldigt kompakta.. inte det minsta luftiga. följde receptet till punkt och pricka.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.