Jag älskar bagels! Lite roliga är de att göra för att man kokar dem i vatten istället för att jäsa dem en andra gång.
Instruktioner
- Värm mjölken till ca 37 grader. Lös jästen i mjölken, blanda ner salt och vispa ner ägget. Blanda ner mjölet till en ganska stabbig deg. Den ska inte kladda utan vara fast och slät.
Jäs i ca. 30 minuter.
- Dela degen i 16 delar, rulla vaje bit till en korv och nyp ihop ändarna. Nyp ihop dem ordentligt.
Koka upp vattnet i en rymlig kastrull, salta.
Koka ringarna i ca 2 minuter, ta 4 åt gången. Ta upp dem med hålslev och låt dem rinna av på galler.
- Lägg dem på en plåt med plåtpapper, pensla med ett uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 225 grader tills de fått färg.
Publicerat den
23 november 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för detta recept. Jag älskar Bagels men de är ALLTID slut i affären MEN nu bakar jag egna tack vare ditt recept! Hälsningar Inger
Gott och enkelt. Tackar så mycket!
Jag har sista plåten i ugnen nu och smakar en av de första, supergoda! Insåg dock att jag hade behövt göra dem lite tjockare och mindre för att få riktigt maffiga dröm-bagels ;) Undrar om de som bakat utifrån dethär receptet kan dela med sig av lite tips på hur länge ni gräddade bagelsen? :)