Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bagnét verd piemontese ( Norditaliensk persiljesås)

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Den här såsen gjorde ofta min styvfar, som var från Turin som ligger i piemonte, recepten skiljer sig från stad till stad, några har ett par skedar passerade tomater, några ersätter peppar med lite chili.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj persilja och ta bort dom grova stjälkarna, lägg allt i en mixer, utom olivoljan, kör det på högsta hastighet, häll olivoljan i en fin stråle till önskad tjocklek. Smaka av med salt och peppar. Låt vila om möjligt 24 tim i kyl så smakerna hinner gifta sig, men det går bra om den bara vilar en par timmar i rumstemperatur. Späd med mer olivolja om man vill ha den mer flytande. Mycket användbar sås.
  2. Tips: I piemonte amvänds denna sås till "Bollito alla piemontese". Gör den ganska fast och ha den till att fylla små tomater med , det brukar jag göra till buffé eller fyll ägghalvor det är också jätte gott. Själv tar jag ofta skivat fransbröd och strycker på bagnét , se rostar jag dem i ugnen, tills de fått fin färg, dela dem i trianglar, gott drinktilltugg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.