Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baguette

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Jättegott bröd! Ett av Leila Lindholms recept.

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i en bunke och lös upp den med vattnet. Tillsätt vetemjöl och rör tills den lösa degen är slät. Täck bunken med plastfilm och jäs i minst 4 timmar i rumstemperatur eller kyl över natten. Smula jästen i en bunke, tillsätt vattnet och rör om. Tillsätt deg 1, salt, strösocker och sist vetemjöl tills degen går ihop. Arbeta degen (i maskin på låg hastighet) i ca 15 minuter. Jäs i bunken under bakduk i ca 1 1/2 timme. Sätt ugnen på 240 grader. Stjälp över degen på välmjölat bakbord, dela degen i fyra delar och tryck försiktigt ut varje del med fingrarna till en rektangel. Vik in långsidan på varje rektangel, rulla ihop och spetsa ändarna. Vrid baguetterna ett varv och lägg dem på en välsmord baguetteplåt (eller på vanlig plåt). Låt dem jäsa under bakduk i ca 1 timme. 9. Pensla baguetterna med vatten och strö över flingsalt och önskade frön. Gör några snitt med en vass kniv diagonalt över varje baguette och ställ genast in plåten i mitten av ugnen. Sänk temperaturen till 200 grader när bröden börjar få färg. Grädda tills bröden sammanlagt stått inne i ca 30 minuter. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • Maripoosa 30 september 2008

    De perfekta baguetterna. TACK ska du ha!

  • janstorm 21 november 2008

    Perfekta!!!!

  • hanna_s 15 augusti 2009

    Supergoda! Smakar och ser ut som riktiga bageribaguetter. Låt er inte avskräckas av 2-stegs degen, det var jätteenkelt och helt klart värt besväret.

  • matis17 20 augusti 2009

    jag hoppas jag inte misslyckas så att den inteså¨god som den ska vara :) . Dom ser verkligen goda ut. :P

  • Loulou3 2 oktober 2010

    Vet inte vad jag gjorde fel men mina baguetter blev långt ifrån perfekta! Tvärtom! För det första var lite mjöl. Kände mig tvungen att söka Lejlas recept och där stod det 8.5dl mjöl exakt. Ändå fick jag en väldigt mjuk och kletig smet som var omöjligt att jobba med. Fick 4 platta bröd med inte alls krispig yta! Inga baguetter helt enkelt!

  • lisled 3 oktober 2010

    Det är alltid trist när man misslyckas med ett recept . Ibland tycker jag att det är bättre när det står i vikt i ett recept och inte dl för olika märken kan väga olika.Men så var inte Lailas recept. Jag skulle nog ha tillsatt lite mer mjöl. Sedan är jästiden väldigt viktig. Jag gör alltid poolish dagen före.

  • The_mama97mia 9 april 2012

    Tack för ett bra recept! Det var strykande åtgång på detta, jag var nog lite för generös med salt, men jag gillar det!

  • Biinii 24 juli 2014

    Väldigt goda baguetter! Helt klart värt lite extra jobb. Ska dock ta i lite extra vetemjöl nästa gång. :) Men, en 4:a från oss.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.