Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baguette

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet tillfingervärme, 37°. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, olivolja och det mesta av mjölet.Spar lite till utbakningen. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig.Jäs under duk ca 1 timme. Ta upp degen på mjölat bord, men knåda den inte. Dela den i 4 delar. Forma till baguetter och lägg dem på plåtar med bakpapper. Pudra överlite mjöl. Låt jäsa under duk ca 30 min. Sätt ugnen på 275°. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler utan duk.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • lekmanhansen 11 februari 2011

    Använde torrjäst o lät jäsa i nästan 2 timmar, blev jättegoda

  • Phiqa 16 juni 2011

    Dom här blev verkligen jättegoda! Gjorde enligt receptet, jätteenkelt

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.