Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baguette med fänkål och chili

 
Skriv ut

Kryddigt bröd med härlig skorpa. Med bara en liten mängd jäst, kall degvätska och lång jästid får baguetten en fint luftig struktur utan att degen behöver arbetas eller nådas länge.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös jästen i degvätskan. Tillsätt kryddor, salt och mjöl. Täck degskålen med plastfolie och låt jäsa i 5 timmar eller längre, tex över natten i upp till 10 timmar. Ju längre jästid, desto bubbligare bröd.
  2. Sätt ugnen på högsta värme, 250 grader.
  3. Lossa degen från bunkens kanter med en slickepott och stjälp upp den på generöst mjölat bakbord. Vänd på degen med hjälp av en degskrapa så att den blir mjölig på bägge sidor.
  4. Dela degen i två delar, tvinna ihop dem till en stor baguette. Lägg den på en plåt med bakplåtpapper och låt vila tills ugnen blivit varm.
  5. Sätt in plåten i ugnen och spreja vatten med en blomspruta uppe och nere. Stäng snabbt ugnsluckan och baka 5 minuter. Sänk sedan värmen till 175 grader för varmluftsugn och 200 för vanlig ugn.
  6. Grädda ytterligare 20-25 minuter tills den fått fin färg och knaprig skorpa. Låt svalna på galler utan bakduk. Brödet går utmärkt att frysa in.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.