Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baguette med stekt kyckling och blåbärschutney

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Nysmakande god blir den kycklingfyllda baguetten med blåbärschutney. Chutneyn smakar lika bra som tillbehör till ost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva löken. Värmolivolja i en medelstor kastrull och stek löken tills den är mjuk och transparent. Tillsätt socker, blåbär, ingefära, stjärnanis och vinäger. Stek i 2 minuter. sänk värmen och sjud sakta i ca 30-40 minuter tills sockret karamelliserat och allt har fått en seg konsistens. Låt svalna.
  2. Värm en stekpanna och lägg i smöret. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Lägg dem i pannan och stek ca 10 minuter på varje sida tillsde är gyllenbruna och genomstekta. Koka sparrisen någon minut.
  3. Dela baguetterna och lägg i vattenkrasse och sparris. Skär kycklingen i skivor och lägg ovanpå krassen och sparrisen. Skeda chutney över och krydda med salt och peppar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Chocolat80 13 juli 2012

    Hej! Måste fråga om måttet på vinägern verkligen stämmer till chutneyn? Jag testade precis detta och det smakar bara vinäger och när jag söker och tittar på andra recept så är det inte alls så mycket vinäger i... MVh Therése

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.