Sätt in en skål med vatten i ugnen när du gräddar baguetterna så blir de extra frasiga på ytan.
Instruktioner
- ugn 250 gr
- Rör ut den smulade jästen i vattnet. Tillsätt olja,salt och socker.
Arbeta in det mesta av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Låt jäsa ca 30 min.
Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda och dela den i 5 bitar. Forma dessa till bröd lika långa som plåten.
Lägg bröden på bakpappersklädd plåt och skär sneda jack med en vass kniv.
Jäs i ytterligare ca 30 min. Grädda mitt i ugnen(eventuellt med en skål vatten i ugnen )i ca 12-15 min.
Låt bröden kallna på galler utan bakduk.
Publicerat den
22 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gjorde dessa på både vetemjölspecial och vetemjöl och hade dem till kräftor. Gästerna gav tummen upp så dessa kommer jag att göra fler gånger.