Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bajadera - Karins goda kakor

 
Skriv ut

Recept från forna Jugoslavien. Sött men gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Socker och vatten smältes i en kastrull.
  2. Nötterna males eller hackas mycket fint.
  3. Kexen "kavlas" till smulor. Nötter och kaksmulor blandas med sockersmeten. Koka snabbt ihop massan och ta av kastrullen.
  4. Tillsätt smöret när massan svalnat något. Dela massan i två delar. Häll första delen i en långpanna.
  5. Smält en blockchokladkaka eller ta chokladpulver och blanda i andra delen.
  6. Häll över denna massa ovanpå första i långpannan.
  7. Riv blockchoklad över och låt stå i kylskåp ca två timmar. Skäres i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.