Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bakad hälleflundra med jordärtskocka och syltade trattkantareller

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftig hälleflundra som serveras med äppel- och jordärtskockspuré, syltade trattisar och vispat smör med forellrom. Festmiddagen är serverad!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med kantarellerna. Blötlägg svampen i 2 timmar och häll sedan av vattnet. Koka upp vatten, ättika, socker, salt, peppar och chili, låt dra i 10 minuter. Sila lagen över svampen. Låt dra minst 3 timmar. Sila bort lagen och blanda svampen med pepparrot och gräslök.
  2. Skala jordärtskockor, äpplen, lök och vitlök. Skär i bitar. Fräs dem i smör tills allt är helt mjukt. Tillsätt créme fraiche och citronsaft, mixa till en slät puré. Smaka av med salt och peppar.
  3. Bryn smöret i en liten kastrull eller stekpanna. Häll det i en bunke och låt kallna. Vispa smöret luftigt med elvisp. Smaksätt med salt och vinäger. Vänd ner hälften av forellromen.
  4. Sätt ugnen på 100 grader.
  5. Skär fisken i 4 portionsbitar. Salta, peppra och lägg dem i en ugnssäker form. Ringla över olja och lägg i krossad vitlök. Täck fisken med folie och baka i ugnen till 50 grader innertemperatur, ca 20 minuter.
  6. Servera fisken med purén, svampen och forellsmöret. Garnera med hackad dill och forellrom.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.