Saftig hälleflundra som serveras med äppel- och jordärtskockspuré, syltade trattisar och vispat smör med forellrom. Festmiddagen är serverad!
Instruktioner
- Börja med kantarellerna. Blötlägg svampen i 2 timmar och häll sedan av vattnet. Koka upp vatten, ättika, socker, salt, peppar och chili, låt dra i 10 minuter. Sila lagen över svampen. Låt dra minst 3 timmar. Sila bort lagen och blanda svampen med pepparrot och gräslök.
- Skala jordärtskockor, äpplen, lök och vitlök. Skär i bitar.
Fräs dem i smör tills allt är helt mjukt. Tillsätt créme fraiche och citronsaft, mixa till en slät puré. Smaka av med salt och peppar.
- Bryn smöret i en liten kastrull eller stekpanna. Häll det i en bunke och låt kallna. Vispa smöret luftigt med elvisp.
Smaksätt med salt och vinäger. Vänd ner hälften av forellromen.
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Skär fisken i 4 portionsbitar. Salta, peppra och lägg dem i en ugnssäker form. Ringla över olja och lägg i krossad vitlök.
Täck fisken med folie och baka i ugnen till 50 grader innertemperatur, ca 20 minuter.
- Servera fisken med purén, svampen och forellsmöret.
Garnera med hackad dill och forellrom.
Publicerat den
23 november 2012
Liknande recept
Skriv kommentar