Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bakad plommonkompott

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Passa på att göra denna saftiga plommondessert på sensommaren, när träden dignar av plommon. En klick grädde är alltid gott till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kärna ur plommonen, skär dem i skivor och lägg dem i en ugnssäker form. Blanda 2 dl socker, maizena och kanel. Häll det över plommonen och blanda om. Klicka över 25 g av matfettet och baka plommonen i mitten av ugnen i 200° 10 minuter.
  2. Rör samman resten av sockret, matfett och ägg. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ned det i smeten växelvis med mjölken. Häll smeten över plommonen och grädda i mitten av ugnen i 200° 30 - 40 minuter eller tills smeten stelnat.
  3. Sikta över florsocker, garnera med plommonskivor och servera desserten.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Jane03Larsson 22 juli 2012

    Gjorde denna för en stund sen och den var väldigt god! Vi hade lite crunch-musli (med röda bär) till och det var riktigt gott.

  • cking 10 augusti 2012

    Fantastiskt recept!! Helt underbar smakbalans med kanel och vaniljsocker i, och grädde till. Kakan blev lätt att göra, såg läckert lyxig ut och smakade ljuvligt. Toppbetyg!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.