- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Passa på att göra denna saftiga plommondessert på sensommaren, när träden dignar av plommon. En klick grädde är alltid gott till.
Instruktioner
- Kärna ur plommonen, skär dem i skivor och lägg dem i en ugnssäker form. Blanda 2 dl socker, maizena och kanel. Häll det över plommonen och blanda om. Klicka över 25 g av matfettet och baka plommonen i mitten av ugnen i 200° 10 minuter.
- Rör samman resten av sockret, matfett och ägg. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ned det i smeten växelvis med mjölken. Häll smeten över plommonen och grädda i mitten av ugnen i 200° 30 - 40 minuter eller tills smeten stelnat.
- Sikta över florsocker, garnera med plommonskivor och servera desserten.
Publicerat den
12 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gjorde denna för en stund sen och den var väldigt god! Vi hade lite crunch-musli (med röda bär) till och det var riktigt gott.
Fantastiskt recept!! Helt underbar smakbalans med kanel och vaniljsocker i, och grädde till. Kakan blev lätt att göra, såg läckert lyxig ut och smakade ljuvligt. Toppbetyg!!