Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bakad potatis med kassler

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Stora bakpotatisar blir till en läcker kvällsrätt när du fyller dem med ost och kassler.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. skrubba potatisen ren och torka den. Stick hål på skalet med en gaffel på flera ställen, pensla skalet lätt med olja och lägg potatisen på ett galler. Ugnsbaka tills den är mjuk, ca 1½ timme.
  2. Gör fyllningen under tiden: Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Skala och hacka löken. Skiva svampen och tärna kasslern. Smält matfettet i en kastrull och fräs lök och paprika glansiga, ca 5 minuter. Rör ner svampen och köttet och låt det puttra tills svampen är mjuk, ca 5 minuter. Ställ åt sidan. Riv osten och värm mjölken.
  3. Ta ut potatisen och sänk ugnen till 175 grader. Skär av ett lock på potatisarna och gröp ur innanmätet med en sked utan att skada skalet. Mosa potatisköttet i en skål och blanda ner drygt hälften av osten, den varma mjölken samt kasslerblandningen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fyll potatisskalen med blandningen. Ställ potatisarna på en plåt och strö över resten av osten. Grädda potatisarna ca 30 minuter tills de är genomvarma. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.