Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bakad potatis med kolmilaskinka

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En god och "lätt" röra att ha till bakad potatis. Kolmilarökt skinka får en välrökt och saftig skinka. Hittar man inte den går det bra med vanlig rökt skinka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Snitta potatisarna lite grann. Stoppa in dem i ugnen och kör de tills de är mjuka igenom. Ca 90 min. Variera beroende på storlek på potatisen.
  2. Snitta purjolöken och skölj den väl. Hacka ner den fint. Hacka även ner skinkan i smala strimlor. Skala äpplet och riv det på den grova sidan av rivjärnet. Lägg ner allt i en skål.
  3. Blanda i yoghurt, senap och smaka av med salt och peppar. Ställ in i kylen tills potatisen är klar. Röran blir ännu godare om den får stå över natten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.