- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En mycket god räkröra, kanske inte så nyttigt med det är värt att smaka!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
Ta en plåt och bakplåtspapper, häll 2msk olja på bakplåtspappret. Tvätta och skrubba bak potatisarna, lägg dom på bakplåtspappret. Hacka några hål med en gaffel eller liknande så värmen kommer in i bak potatisen. Äter ni skinnet kan ni salta och peppra potatisarna. Gnid in bak potatisarna i matoljan, sätt in i ugnen i ca 1h (varierar på hur stor bakpotatis man har).
- räkröra;
Ta en bunke. Finhacka rödlöken och gurkan och lägg i bunken. Ta i lätt creme fraichen och rör runt. Klicka i bostongurka, johnnys senap och majonnäs, rör runt så det har blivit riktigt blandat. Fin hacka gräslöken och dillen och rör i röran. Häll i ca 150g av räkorna och rör runt. Häll i salt och peppar till sist i röran. Smaka av. Låt stå i kylskåp i minst 10min.
- Tag ut bakpotatisarna och känn ifall dom är mjuka. Ifall dom inte är riktigt färdiga sätt in dom i ugnen igen under uppsikt. Skär ett snitt i potatisarna och rör runt med en sked så det släpper lite av potatisen så man får plats med räk röran. Skär en klick vitlökssmör i bak potatisen så den smälter. Häll i en stor klick med räkröra i bakpotatisen. Sätt i en stor bit gurka och en bit skivad citron. häll på lite räkor och sedan en klick med rom.
Serveras gärna med en bit bröd och en god salladsskål.
- Smaklig Måltid!
Publicerat den
19 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar