Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bakad potatis valencia

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Det här receptet hittade vi i Allt om mat 1992 och har gjort det många gånger. Det klart godaste bakade potatisrätt vi gjort; speciellt köttfärsröran är toppen. En mycket bra bjudrätt, som till stor del kan göras klar i förväg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka vitlöksklyftorna och persiljan finhacka skinkan. Hetta upp 4 msk olja i en stor stekpanna och fräs vitlök och persilja utan att det får färg. Blanda ner skinkhacket i stekpannan och smula därefter ner färsen.
  2. Bryn under omrörning tills färsen är genomstekt. Häll över vinet och låt ungefär hälften av vinet koka in.
  3. Koka upp buljongtärningar, vatten och soja och häll det över färsen. Krydda och låt allt koka ihop med resterande 2 msk olja, några minuter.
  4. Hit går det bra att förbereda. Färsen blir bara godare av att stå och mogna ett dygn.
  5. Sätt ugnen på 125 grader.
  6. Borsta potatisarna väl. Stick i varje potatis med en sticka eller nål, annars kan det hända att potatisarna exploderar i ugnen.
  7. Låt dem stå på gallret och baka i ca 3 timmar. Vill du ha en kortare tid så baka i 200 grader i en timme.
  8. Inför serveringen hettas färsen upp tillsammans med de hackade paprikorna. Koka några minuter. Lägg upp tillbehören.
  9. Gör ett kryss i potatisen och tryck ihop den från sidorna så att krysset öppnar sig.
  10. Fyll med färs, gurka, majs och gräddfil. Servera sallad till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • eva23 26 september 2015

    Vad gör det för skillnad att baka potatisen 1 eller 3 timmar?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.