Det här receptet hittade vi i Allt om mat 1992 och har gjort det många gånger. Det klart godaste bakade potatisrätt vi gjort; speciellt köttfärsröran är toppen. En mycket bra bjudrätt, som till stor del kan göras klar i förväg.
Instruktioner
- Skala och finhacka vitlöksklyftorna och persiljan
finhacka skinkan. Hetta upp 4 msk olja i en stor stekpanna och fräs vitlök och persilja utan att det får färg. Blanda ner skinkhacket i stekpannan och smula därefter ner färsen.
- Bryn under omrörning tills färsen är genomstekt.
Häll över vinet och låt ungefär hälften av vinet koka in.
- Koka upp buljongtärningar, vatten och soja och häll det över färsen. Krydda och låt allt koka ihop med resterande 2 msk olja, några minuter.
- Hit går det bra att förbereda. Färsen blir bara godare av att stå och mogna ett dygn.
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Borsta potatisarna väl. Stick i varje potatis med en sticka eller nål, annars kan det hända att potatisarna exploderar i ugnen.
- Låt dem stå på gallret och baka i ca 3 timmar.
Vill du ha en kortare tid så baka i 200 grader i en timme.
- Inför serveringen hettas färsen upp tillsammans med de hackade paprikorna. Koka några minuter.
Lägg upp tillbehören.
- Gör ett kryss i potatisen och tryck ihop den från sidorna så att krysset öppnar sig.
- Fyll med färs, gurka, majs och gräddfil.
Servera sallad till.
Publicerat den
29 mars 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vad gör det för skillnad att baka potatisen 1 eller 3 timmar?