Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bake off frukostbullar

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

Underbart goda frukostbullar. Krossad linfrö eller loppefrö använder jag nästan alltid i bröd. Håller magen i gång.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält margarin/smör. Tag från värmen och häll i vattnet. Häll över vätskan, rör om tills jästen är upplöst. Tillsätt sirap, salt och olja. Blanda sist ner mjölet och arbeta samman till en blank och smidig deg. Låt jäsa ½ timme övertäckt.
  2. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i ca 18 lika stora delar. Forma till släta, runda bullar. Lägg på bakplåtspapprad plåt. Låt jäsa i ca 20 min i rumsvärme. Pensla bullarna med det uppvispade ägget och strö på sesamfrön alt vallmofrö.
  3. Nu kan du välja själv:
  4. 1. Baka bullarna direkt i mitten av ugnen i 250º ca 6-8 min eller..
  5. 2.Ställ in hela plåten i frysen i ett par timmar tills de är djupfrysta. Tag fram bullarna och förpacka i fryspåsar. Lägg dem åter i frysen. När det är dags att äta bullarna.. plocka fram önskat antal ur frysen. Lägg dessa på en bakplåtsklädd plåt. Låt dem tina på plåten och baka sedan i 250º som ovan.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • mariak-d 15 februari 2010

    hur smidigt som hels man tackar:)

  • kerstinjernmark 21 februari 2010

    Lättbakade och mycket goda!

  • Towa_L 11 oktober 2011

    Vet av egen erfarenhet att om man bakar bake-off bröd är det allra bästa att grädda dom direkt, utan att låta dem tina innan gräddningen. Alltså om de är frysta innan vill säja......

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.