Underbart goda frukostbullar.
Krossad linfrö eller loppefrö använder jag nästan alltid i bröd.
Håller magen i gång.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke.
Smält margarin/smör. Tag från värmen och häll i vattnet.
Häll över vätskan, rör om tills jästen är upplöst.
Tillsätt sirap, salt och olja.
Blanda sist ner mjölet och arbeta samman till en blank och smidig deg.
Låt jäsa ½ timme övertäckt.
- Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i ca 18 lika stora delar.
Forma till släta, runda bullar.
Lägg på bakplåtspapprad plåt.
Låt jäsa i ca 20 min i rumsvärme.
Pensla bullarna med det uppvispade ägget och strö på sesamfrön alt vallmofrö.
- Nu kan du välja själv:
- 1. Baka bullarna direkt i mitten av ugnen i 250º ca 6-8 min eller..
- 2.Ställ in hela plåten i frysen i ett par timmar tills de är djupfrysta.
Tag fram bullarna och förpacka i fryspåsar. Lägg dem åter i frysen.
När det är dags att äta bullarna.. plocka fram önskat antal ur frysen.
Lägg dessa på en bakplåtsklädd plåt. Låt dem tina på plåten och baka sedan
i 250º som ovan.
Publicerat den
14 februari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
hur smidigt som hels man tackar:)
Lättbakade och mycket goda!
Vet av egen erfarenhet att om man bakar bake-off bröd är det allra bästa att grädda dom direkt, utan att låta dem tina innan gräddningen. Alltså om de är frysta innan vill säja......