Alla tycker om den. Man kan göra den till kalas, födelsedagar, bröllop, midsommar och alla hjärtans dag....ja, till allt!
Instruktioner
- Kakan:
Tag en vanlig sockerkaksform och dubbla receptet. Låt sedan svalna minst 2 timmar, gärna i kylskåp innan du skär till den.
- Vispa samman ägg och socker. Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Smält smör och rör ihop med mjölken. Vispa samman alla ovanstående ingredienser och häll kakan i en smord, bröad form.
- Grädda i 175º i 30 minuter. Kontrollera med en sticka att den inte är klibbig. Tag ut, låt svalna i minst 2 timmar och skär ut ett stort hjärta med hjälp av en förritad pappersmall. Dela mitt i, genomgående, för att göra plats för moussen.
- Moussen:
Vispa äggulan med sockret i minst 5 minuter. Blanda i hallonen. Vispa upp äggvitan hårt. Blötlägg gelatinbladen och smält över vattenbad. Vänd ned i äggulorna, vänd sedan försiktigt ned den vispade grädden och till sist äggvitan.
- Låt stå i kylskåp 10-15 minuter innan du brer ett tjockt lager i mittersta lagret på kakan.
- Topping och garnityr:
Vispa grädden och sprid över ovansidan av tårtan. Ställ in kallt medan du gör vinbärsgelén.
- Vinbärsgelé:
Värm saften nästan till kokpunkten. Smält gelatinbladen efter anvisningarna på förpackningen och blanda i svartvinbärssaften. Låt svalna så pass att den går att hantera utan att den rinner.
- Bred med lätt hand över grädden, så att det bildas en fin yta. Med hjälp av ett papper, måtta ut två sidor och skär sedan ut marsipanen.
- Dekorera med bär och pudra över florsocker. Gör en ros av marsipanen och ställ i mitten av bakelsen.
Publicerat den
5 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar