Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skriv ut

Sött, men något för godisälskare! Storbak?

Ingredienser

Instruktioner

  1. * Blanda valnötter, mandel, kanel och kryddnejlika i en skål. * Smält smöret. * Pensla en form (långpanna). * Täck botten och kanter med 4 degblad som penslats med smör. * Lägg på ett lager nötter. * Täck med 2 degblad, penslade med smör. * Fortsätt så tills nötter och degblad är slut. * AVSLUTA med 4 degblad. * Skär baklavan i fyrkantiga bitar. * Häll över resten av smöret, 200 grader, 30 min, fin färg.
  2. Sockerlag: * Koka socker, vatten, honung, vaniljsocker 5 minuter. * Ta av kastrullen, tillsätt citronsaften. * Häll den varma sockerlagen över baklavan, så fort den tagits ur ugnen. * Låt stå och dra och svalna.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • PaulaPudding 22 augusti 2009

    Min man älskar baklava. Vi åt det första gången när vi var på Rhodos och då tillsammans med vaniljglass. Underbart. Denna var mycket god.

  • Nehlmark83 6 september 2011

    Baklava blev en favorit när vi var på Rhodos. Denna var lika underbart god som den vi åt i Grekland. Tack för ett mycket bra recept:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.