God Baklava som alla kan göra! Snälla lämna kommentar :D
Instruktioner
- Kör nötter, ströbröd, socker, citronskal, kanel och nejlikor i några minuter i en mixer eller matberedare till en jämn röra.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Pensla en långpanna med smör. Lägg ett filoblad i botten, pensla med smör och fortsätt så med en tredjedel av bladen.
- Bred ut nötblandningen på filobladen.
- Lägg över filoblad och varva en tredjedel som innan med smör. Nytt lager nötblandning och avsluta med filodeg. Självklart kan du varva filoblad och nötblandning lite som du vill.
- Pensla ordentligt med smör på toppen.
- Skär ut små portionsbitar cirka 4x4 cm eller små trianglar med en vass kniv innan du gräddar baklavan. Stänk vatten på baklavan.
- Grädda baklavan i cirka 40 minuter. Baklavan ska vara vackert gyllenbrun.
- Medan baklavan gräddas gör du sockerlagen: koka vatten med sockret och rör så att sockret löser sig. Tillsätt citronsaften och ev. några droppar rosvatten.
- Koka sockerlagen i 5 minuter.
- När baklavan har bakats klart häller du varm sockerlag över baklavan i långpannan. Låt baklavan stå och dra åt sig sockerlagen och svalna av.
- Baklavan är så söt att den håller sig en vecka i rumsvärme.
Publicerat den
26 mars 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag har gjort dom, de är såå goodaa så jag rekomenderar dom till alla som ser detta !! <333
Jag har gjort dom, de är såå goodaa så jag rekomenderar dom till alla som ser detta !! <333
Jag har gjort dom, de är såå goodaa så jag rekomenderar dom till alla som ser detta !! <333
Jag har gjort dom, de är såå goodaa så jag rekomenderar dom till alla som ser detta !! <333
Underbart med klassiker från andra länder! Mumsigt, kladdigt och roligt att bjuda på!
Danke :D
Hur mycket ströbröd ska det vara?
Tyvärr så finns det inget ströbröd i baklava :)
Goda fast jag bytte ut mandel mot pistagenötter ;-)
I beskrivningen står det att ströbröd finns?
För osöt!!!! :/