Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 40-50 portioner
Skriv ut

God Baklava som alla kan göra! Snälla lämna kommentar :D

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör nötter, ströbröd, socker, citronskal, kanel och nejlikor i några minuter i en mixer eller matberedare till en jämn röra.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Pensla en långpanna med smör. Lägg ett filoblad i botten, pensla med smör och fortsätt så med en tredjedel av bladen.
  4. Bred ut nötblandningen på filobladen.
  5. Lägg över filoblad och varva en tredjedel som innan med smör. Nytt lager nötblandning och avsluta med filodeg. Självklart kan du varva filoblad och nötblandning lite som du vill.
  6. Pensla ordentligt med smör på toppen.
  7. Skär ut små portionsbitar cirka 4x4 cm eller små trianglar med en vass kniv innan du gräddar baklavan. Stänk vatten på baklavan.
  8. Grädda baklavan i cirka 40 minuter. Baklavan ska vara vackert gyllenbrun.
  9. Medan baklavan gräddas gör du sockerlagen: koka vatten med sockret och rör så att sockret löser sig. Tillsätt citronsaften och ev. några droppar rosvatten.
  10. Koka sockerlagen i 5 minuter.
  11. När baklavan har bakats klart häller du varm sockerlag över baklavan i långpannan. Låt baklavan stå och dra åt sig sockerlagen och svalna av.
  12. Baklavan är så söt att den håller sig en vecka i rumsvärme.

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • sadina123 29 mars 2010

    Jag har gjort dom, de är såå goodaa så jag rekomenderar dom till alla som ser detta !! <333

  • sadina123 29 mars 2010

    Jag har gjort dom, de är såå goodaa så jag rekomenderar dom till alla som ser detta !! <333

  • sadina123 29 mars 2010

    Jag har gjort dom, de är såå goodaa så jag rekomenderar dom till alla som ser detta !! <333

  • sadina123 29 mars 2010

    Jag har gjort dom, de är såå goodaa så jag rekomenderar dom till alla som ser detta !! <333

  • Sork 9 maj 2010

    Underbart med klassiker från andra länder! Mumsigt, kladdigt och roligt att bjuda på!

  • Kocken2011 7 juni 2010

    Danke :D

  • Apelsinen 12 april 2011

    Hur mycket ströbröd ska det vara?

  • Kocken2011 6 juli 2011

    Tyvärr så finns det inget ströbröd i baklava :)

  • ansocan 19 augusti 2011

    Goda fast jag bytte ut mandel mot pistagenötter ;-)

  • nonopingvin 23 juli 2013

    I beskrivningen står det att ströbröd finns?

  • busgmn 12 augusti 2013

    För osöt!!!! :/

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.