Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baklava Bilal

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Supergott recept jag fick av min mans kusin. Smaka en gång och du är fast.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka valnötterna mellangrovt. Dela upp filodegsbladen i två högar. Häll på en tunn strimla valnötter på kortdelen och rulla ungefär 1 1/2 varv.
  2. Skär längs kanten och dela rullen i ca 5 cm mindre bitar, lägg på bakplåt. Gör samma procedur tills filodegsbladen tar slut. Smält smöret och häll över bladen. Ställ in i ugnen på 180 grader 40-45 minuter. Bladen ska vara gyllenbruna till färgen när dom tas ut.
  3. Häll av resterande smör om det finns något kvar. Koka upp vatten, socker och citronen och häll över bitarna. Hacka pistagen och strö över bitarna. Låt svalna. Får ej stå i kylen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.