Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baklava med ananas

 
  • Serverar: 9 portioner
Skriv ut

En turkisk kaka på ett lite annorlunda sätt, här bakad med cornflakes och ananas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en fyrkantig form, minst 22 cm i diameter, med matfett. Låt ananasen rinna av och spara juicen. Blanda ananas, cornflakes, hackade aprikoser och sirap. Blanda väl.
  2. Lägg fillodegbladen staplade på ett plant underlag. Skär så att alla bladen är 22x22 cm. Täck över med plastfolie eller en fuktig handduk så att degen inte torkar ut.
  3. Pensla 1 fillodegblad med rapsolja och lägg det med den oljade sidan uppåt i botten på formen. Fortsätt att pensla 10 blad och lägg ner dem i formen. Lägg på hälften av ananasblandningen. Pensla och lägg på ytterligare 10 fillodegblad. Lägg på resten av ananasblandningen och ytterligare 10 penslade fillodegblad.
  4. Skär ut 9 fyrkanter i det översta lagret av fillodeg i formen. Ställ in formen i ugnen och baka i ca 30 minuter. Ställ formen på ett galler och låt den svalna lätt.
  5. Blanda socker, honung och ananasjuicen i en kastrull. Koka upp blandningen och låt sjuda tills blandningen tjocknar, ca 2 minuter. Häll blandningen över kakan i formen och låt det svalna helt. Skär ut bitar. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.