Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baklawa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 50 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Små kakor med pistagenötter, mandel, valnötter & honung.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tina smördegsplattorna i 10min. Blanda kryddorna, nötter, sockret. Kavla ut smördegsplattorna på en smord form. Bre ut hälften av blandingen, lägg på ytterligare smördegsplattor och bre resten av blandningen. Täck med den sista plattan.
  3. Skär ut rutor med en vass kniv och pensla över med smör.
  4. Grädda mitt i ugnen i 15min, säng sedan värmen till 175grader och grädda i 35min.
  5. Häll sockret i vattnet i en kastrull och koka tills det tjocknar. Tillsätt honungen & citronjuicen och ta kastrullen från plattan. När blandningen svalnat tillsätt rosenvatten " eller vatten". Ta ur kakan ur ugnen, låt svalna 5min och ringla över sockerblandningen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Mimli89 6 september 2012

    Åh baklawa är ju hur goda som helst! Ska absolut testa att göra dessa :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.