Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bakpotatis med pålägg

(1 kommentar)  
  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

Jättegoda ugnsbakade potatisar med köttfärsröra! Lätt att laga!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta potatisen och dela den på mitten, dela potatisen på "långsidan" så att du får fina halvor som du kan lägga på en plåt. Baka dessa i ugnen på 225 grader ca 45 minuter. Känn gärna efter med en sticka under tiden så att potatishalvorna blir mjuka.
  2. Under tiden potatisen står i ugnen kan du röra ihop "pålägget". Du bryner köttfärsen, river morötterna och hackar löken, blanda sedan ihop detta i en bunke tillsammans med tomatpurén, cremé fraichen och salt och peppar efter smak!
  3. När potatisen är färdig tar du ut den och lägger "pålägget" ovanpå potatishalvorna, sedan strör du riven ost över. Ställ tillbaka in i ugnen igen i ca 15 min.
  4. Servera gärna med en god grönsallad!
  5. (Det kan hända att köttfärsröran räcker till fler eller färre bakpotatisar det beror lite på hur mycket röra du lägger på dem)

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • epi 26 februari 2009

    Mycket gott och en enkel färs rätt:) Alla i familjen åt med god aptit. Vi tog vanliga stora potatisar men det gick utmärkt ändå. Maria Epi

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.