Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bakstrabröd

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Ett mjukt och gott tunnbröd med smak av kornmjöl och kummin. Väldigt goda med bara smör på!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken till fingervarmt. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Tillsätt sirap, smör, salt, mjölsorter och kummin. Knåda till en smidig deg. Låt degen jäsa 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Vält över degen på ett mjölat bakbord och dela den i 12 bitar. Rulla bollar av degbitarna och kavla ut varje bulle till en platt kaka. Det får rum 4 bröd på en plåt.
  4. Mjöla bröden lätt och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Nagga och grädda direkt mitt i ugnen i 5-7 minuter, de ska vara ganska ljusa.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.