Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bål med mango och melon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fruktbål med juice, mineralvatten och bitar av mango och melon passar alla gäster.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär av mangons fruktkött på båda sidor om kärnan. Skär fruktköttet i rutor utan att skära igenom skalet. Vänd sedan ut och in på skalet och skär bort tärningarna. Gör på samma sätt med den andra mangohalvan.
  2. Kärna ur melonen. Gröp ur fruktkött med ett kuljärn eller en dessertsked.
  3. Lägg fruktköttet från mangon och melonen i en skål. Strö över socker. Tillsätt citronsaft, grenadin, ananasjuice och äpplejuice. Täck över och låt stå två timmar på ett svalt ställe.
  4. Häll över fruktblandningen i en stor skål före servering och blanda ner mineralvattnet. Garnera eventuellt med citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.