Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Balsamkokt köttgryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En lättlagad gryta där man börjar med att koka köttet, sedan potatis och sist grönsakerna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i 1 cm tjocka skivor och sedan i bitar.
  2. Koka upp vatten, fond, lagerblad, rosmarin och balsamvinäger i en gryta. Lägg i köttet och koka under lock ca 20 min.
  3. Skala och dela potatis och palsternacka i bitar. Lägg ner dem och koka ca 10 min till.
  4. Skär salladslök och broccoli i bitar. Lägg ner dem i grytan. Koka ytterligare 3-4 min. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och häll ner i grytan. Koka upp. Smaka av med salt och peppar

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Heisjo 23 september 2009

    Supergd gryta. Kokade den betydligt längre i tid för att köttet skulle bli mört och så ersatte jag broccolin med morot. Mums!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.