Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Balsamvinäger och rödvin sås

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En sås som passar utmärkt till en god saftig biff.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och finhacka löken till såsen. Fräs löken i hälften av matfettet i en kastrull. Tillsätt socker och peppar och låt fräsa tills sockret smält och börjar bli brunt. Häll på vattnet och vinet och tillsätt fond, vinäger och soja. Låt koka utan lock ca 10 min. Vispa i maizenaredningen och låt koka 1 min. Rör i resterande matfett.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Bomagnus 20 oktober 2008

    Den var mycket god men det behöver vara kraftigt kött

  • Disen 4 september 2010

    Oj!oj, oj, så god denna sås va. Jag använde ett för mig "billigt och vanligt" vin och det blev så gott så alla skrapade tallrikarna. Denna sås kommer jag definitivt att göra igen när jag steker oxkött. Supergod och superlätt. Tack för receptet.

  • Disen 4 september 2010

    Jag glömde: Såklart full pott. Tack igen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.