Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Balsamvinägersås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta är en oehört god sås. Passar utmärkt till oxfilén.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att finhacka löken och vitlöken. Fräs löken och vitlöken i lite smör. Låt ej löken bli brun.
  2. Häll i vinet, smula i buljongtärningen och låt det puttra i ca fem minuter. Häll i balsamvinägern och koka allt tills den reducerats till hälften.
  3. Nu ska du hälla i sockret. Här gäller det att smaka av och hitta en balans mellan socker och balsamvinäger. När du känner att du hittat balansen slänger du i resten av smöret samt de finhackade oliverna och soltorkade tomaterna.
  4. Låt det hela puttra en liten stund innan du serverar den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.