Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bamsebiff med sting.

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

I dag gör jag en bamsebiff, en enda stor biff i stekpannan! Praktiskt och snabbt, mycket enkelt men väldigt gott. Servera tillsammans med kokt pressad potatis eller någon pasta och en grönsallad, gärna en grekisk sallad med fetaost och oliver.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda färsen med sojamjöl, ägg, sambal oelek, 1 tsk oxfond, 1 msk soja och krydda med salt och nymald vitpeppar. Arbeta ner 1 dl vispgrädde i färsen och forma till en stor bamsebiff, ca 3-4 cm tjock. Stek i panna med hög kant 4 min på medelvärme i smör och lite olivolja, dela biffen i 4 lika stora delar, likt tårtbitar. Vänd bitarna var för sig och stek ytterligare 4 min. Blanda resten av grädden med resten av sojan och 1 tesked oxfond, häll det i stekpannan, låt småputtra ytterligare 5-6 minuter. Lägg upp direkt på tallrikar tillsammans med pasta, sås och sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bikbok 26 maj 2010

    Tack för flera fina recept :) //Puuffen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.