Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bamsemuffins

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Hur goda och saftiga som helst! Men dom ska göras i jättestora formar för bästa resultat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader och ställ fram muffinsplåten och ställ i formarna.
  2. Smält margarinet i en form och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver och smaktillsats i en mindre skål.
  3. Vispa samman strösocker och ägg i en större bunke (vispa länge). Rör försiktigt ned mjölblandningen tillsammans med smaktillsatsen i bunken med äggen.
  4. Rör ned det smälta margarinet. Tillsätt mjölk i blandningen. Fyll upp pappersformarna som ni ställt i muffinsplåten ungefär 2/3.
  5. Ställ plåten i mitten av ugnen på 225 grader, grädda någon minut och ta sedan ut dem när en hinna har börjat bildas.
  6. Pressa ned små äpplebitar och choklad (inte för stora bitar av varken choklad eller frukt), då blir de inte genomgräddade). Ställ in dem i ytterligare 10-12 min (Om ni gör Amerikanska muffins får ni använda en provsticka då de behöver lite mer tid).
  7. Låt dina muffins svalna under en duk, servera dina nära och kära.

Kommentarer (1)

  • PaulaPudding 11 maj 2011

    Tack för ett bra recept. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.