Rulltårta som smakar både björnbär och hallon. Mums för både små och stora barn.
Instruktioner
- Värm ugnen till 225 grader.
- Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten. Smaksätt med björnbärs arom. Häll smeten i långpannan och grädda kakan i 5-10 minuter.
- Sockra ovanpå kakan innan du stjälper upp den på ett lätt sockrat bakplåtspapper. Tips: Pensla ovanpå kakan med kallt vatten, så lossar pappret lättare. Låt svalna.
- Hallonmascarpone:
Rör ihop alla ingredienserna till en slät röd och härligt hallonsmakande fyllning. Bred ut ostfyllningen på rulltårtsbottnen och rulla ihop tårtan från kortsidan. Låt gärna rulltårtan stå kallt i kyl eller frys en stund innan du skär den skivor.
Publicerat den
12 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
ska det vara björnbär eller kiwi arom?