- Serverar: 10 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
Delikat! Inte så präktigt sött, men ändå mycket uppskattade av barnen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200º.
Smält smöret.
Blanda mjöl, kakao, vanilj, bakpulver och salt i en liten plastpåse och skaka om.
Vispa ägg och socker pösigt, blanda ner smör, mosade bananer och mjölblandning.
Fördela smeten i 10 stora muffinsformar - se bild. Grädda mitt i ugnen 200º ca 15 minuter. Låt svalna på galler.
- Frosting:
Vispa ihop mascarpone, florsocker och grädde till fast konsistens, ca 2 minuter med elvisp. Vispa inte för länge, kan bli grynig då! Spritsa ut på de kalla kakorna, strö ev på lite strössel vid serveringen. Förvara i kyl.
Publicerat den
11 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Har ni aldrig provat mascarpone - gör det! Hästlängder bättre/godare än philadelphia... Påminner lite om glass i smaken - var väl därför min kräsna dotter åt med god aptit ;)