Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banan- och apelsinkaka

 
Skriv ut

En god och saftig kaka, som också kan baka i långpanna. Med en läcker färskostglasyr med citron eller apelsin blir rutorna riktiga läckerbitar. Till långpanna får man 1½ -2½ sats beroende på storleken på långpannan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Rör smöret, farinen och sockret till en porös massa.
  3. Tvätta en apelsin och riv 1/2 tsk skal. Blanda ner i smörsmeten tillsammans med äggen.
  4. Blanda mjölet, bikarbonatet, bakpulver och saltet i en skål.
  5. Rör ner filmjölken i mjölet. Rör noga så att inte mjölet klumpar ihop sig.
  6. Mosa banarnerna och rör ner i mjölblandningen tillsammans med havregrynen. Blanda med smörsockersmeten.
  7. Smörj en kakform och strö havregryn på väggarna och på botten.
  8. Häll i smeten och strö lite havregryn ovanpå. Grädda i cirka 70 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.