Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banan- och chokladkaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Detta är en härlig och lite gammaldags banankaka. Choklad och banan passar mycket bra ihop. Kakan brukar uppskattas av alla, men framförallt av barn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  3. Rör ner smöret i sockersmeten. Tillsätt gräddfilen. Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat i en separat bunke. Rör ner mjölblandningen i sockersmeten.
  4. Dela upp smeten i två bunkar. Skala och mosa bananerna. Blanda ner bananmoset i den ena smeten och kakao i den andra.
  5. Smöra och bröa en form, ca 1½ liter. Häll banansmeten och kakaosmeten växelvis i formen. Gör ett mönster i smeten med hjälp av en gaffel.
  6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 1 timma.
  7. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp och får kallna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.