Detta är en härlig och lite gammaldags banankaka. Choklad och banan passar mycket bra ihop. Kakan brukar uppskattas av alla, men framförallt av barn.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Rör ner smöret i sockersmeten. Tillsätt gräddfilen. Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat i en separat bunke. Rör ner mjölblandningen i sockersmeten.
- Dela upp smeten i två bunkar. Skala och mosa bananerna. Blanda ner bananmoset i den ena smeten och kakao i den andra.
- Smöra och bröa en form, ca 1½ liter. Häll banansmeten och kakaosmeten växelvis i formen. Gör ett mönster i smeten med hjälp av en gaffel.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 1 timma.
- Låt kakan svalna något innan den stjälps upp och får kallna på galler.
Publicerat den
3 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar