Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banan- och chokladmuffins

 
  • Serverar: 12-24 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Barnsligt goda bananmuffins proppade med stora chokladbitar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Antalet muffins beror på om man vill göra stora amerikanska (12 st) eller normalstora svenska (24 st)
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Smält smöret. Rör banan, socker och ägg till en nästan jämn smet. Blanda ner alla torra ingredienser. Tillsätt smält smör och filmjölk/gräddfil/mjölk.
  4. Skär chokladen i grova bitar (ett bra riktmått är ca ½ normalstor chokladruta). Vänd ner chokladen.
  5. Fördela smeten i muffinsformar, gärna ställda i muffinsplåt för bästa form.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 12-17 min (normalstora muffins) eller 20-25 min (stora muffins), kontrollera med en potatissticka om de är klara.
  7. Tips: Testa att byta ut 1 dl av sockret mot 1 dl ljust muscovadosocker eller annat råsocker. Blanda gärna ljus och/eller mörk choklad efter eget tycke och smak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.