Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banan och dajmkaka

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Otrolit saftig och lättbakad kaka!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en sockerkaksform. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd i de torra ingredienserna och blanda väl. Rör i bananer, dajm, smält smör och mjölk. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40-45 minuter. Låt svalna och stjälp ur formen. Kan frysas!
  2. Tips! Grovriv 100 g mjölkchoklad över den varma kakan och bred ut det, när det smält. Lägg på skivade bananer och servera omgående med vispad grädde. Alternativt bred på ett tjockt lager med nötkräm(på burk) och strö på cocos!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • mpb1977 7 april 2009

    Det var en god kaka, men det vore bra om du angav vilket gradantal ugnen ska stå på.

  • daulwa 18 augusti 2009

    God och saftig kaka!! Den var lätt att göra, vilket är ett stort plus för mig. Denna kommer jag säkert göra flera gånger.

  • delfin1969 3 mars 2013

    Har ej kunnat testa den, ingen värme rekommendation.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.