Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banan- och hasselnötskaka

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Bananer, hasselnötter och mandellikör. Kan det bli annat än MUMS!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Det här behövs till en rund form, ca 22 cm i diameter: Ugn: 175º
  2. 1. Smörj och strö kokosflingor i en form, ca 22 cm i diameter. 2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda samman mjöl, bakpulver, salt, vaniljsocker och hasselnötter. Tillsätt mjölblandningen i smeten. Blanda och tillsätt mjölk och likör. 3. Skala och mosa bananerna och blanda ner dem i kaksmeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter. Låt kakan stå 10 minuter innan den stjälps upp. Låt kakan kallna. 4. Lägg ett tårtpapper ovanpå kakan och sikta över kakao. Ta försiktigt bort papperet.
  3. Tips! Rosta nötter i en liten långpanna i mitten av ugnen, vid 175º, ca 10 minuter. Då är skalet mörkt. Lägg över nötterna på en kökshandduk och låt dem svalna något. Gnid loss skalen med hjälp av handduken. Låt nötterna kallna på en tallrik.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.