Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banan- och hasselnötsrutor med hasselnötsglasyr

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Om du har nötallergi så byt ut hasselnötterna mot 2 tsk hasselnötsarom.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin, vatten och kaffegrädde. Mal nötterna. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.
  3. Mosa banerna och rör ner moset i smeten. Vänd till sist ner de malda nötterna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20-40 minuter i 175 grader. Låt kakan svalna.
  4. Glasyr: Rör smör och florsocker smidigt. Tillsätt hasselnötsarom och brun hushållsfärg, rör om så att du får en slät hasselnötsfärgad glasyr. Garnera efter önskemål.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.