Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banan- och jordnötsmuffins

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Banan och jordnötter. Låter som en spännande smaksammansättning. Värt att prova.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 190°C. Sikta mjöl, bakpulver, bikarbonat, socker, salt, kanel och muskot i en bunke. I en annan bunke mixas mosade bananer, olja, jordnötssmör och ägg till en puré. Den mjöliga blandningen och de hackade jordnötterna rörs långsamt ned i purén tills allt är fuktigt. Formarna fylls till 2/3 och grädda i 20 min.
  2. Gräddas muffinsen i en plåt bör de svalna i några min innan de tas ur formen. Vill man leka lite, vilket jag oftast gör, kan man alltid blanda i lite andra kryddor, lite honung eller lite lönnsirap. Omväxling förnöjer.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.