Här är ytterligare en variant på cheescake, till er som älskar cheescake!
Instruktioner
- Lägg kakorna i en plastpåse och krossa dem med en kavel. Häll över dem i en skål. Smält smöret och blanda det med kaksmulorna i skålen. Tryck ut kaksmeten i botten på en 20 cm stor rund kakform med löstagbar botten.
- Blanda mjukost och strösocker och rör ner riven kokos och kokoslikör. Mosa bananerna och rör ner dem. Smält blockchokladen och blanda ner den i smeten.
- Strö gelatinpulvret över vattnet i en liten värmefast skål och låt det ligga och bli svampaktigt. Ställ skålen över en kastrull med varmt vatten och rör tills pulvret har lösts upp. Rör ner gelatinet i chokladsmeten. Vispa grädden tills den precis håller formen och rör ner den i chokladsmeten. Skeda fyllningen över kakskalet och låt kakan stå kallt i 2 timmar, till den har stelnat.
- Till serveringen: lyft försiktigt över kakan till ett fat. Skiva bananen, vänd skivorna i pressad citron och lägg upp dem runt kakans kant. Ringla smält choklad över och ge den tid att stelna innan desserten serveras.
Publicerat den
4 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
FAAARLIGT GOTT! ;))) Har redan gjort den 2 gånger. :D Får en 5:a av mej, utan tvekan. ;)) Tack för receptet! :D