Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Att äta något som är så gott som samtidigt gör gott för din kropp - magiskt! Om du hellre vill ha chokladsås tillsätter du kakaon. Använder du torkade dadlar, måste de ligga i blöt minst 30 minuter innan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta mandlarna på medelvärme i torr stekpanna till fin färg. Hacka grovt.
  2. Kolasås: Mixa dadlarna med grädde, eventuellt kakao, vaniljpulver och salt till en slät sås. Späd med vatten till önskad konsistens.
  3. Glass: Mixa frysta bananer och kokosmjölk till en slät och krämig glass.
  4. Fördela glassen i glas, varva eller toppa med kolasåsen och de rostade mandlarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.