Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banan- och kola- paj

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Jättegod paj som räcker till många - man behöver bara en litren bit!

Ingredienser

Instruktioner

*Baka och grädda pajskalet (ta ditt eget favitit recept, det kan vara gott med ett lite grövre skal). *Blanda farinsocker, mjöl, smör och salt medan du värmer det med hjälp av vaten bad. *koka upp mjölken i en kastrull, sämk värmen och tillsätt farinsocker blandningen. *Vispa kraftigt tills det blir tjokt och klumpfritt. *Vispa upp äggen *Tillsätt lite av blandningen i äggen och häll sedan ner äggen i farinsocker blandningen. *Bland väl, ta av från värmen och vispa tills smeten kallnat *Tillsätt vaniljsocker *Täck pajens botten med skivade bananer och häll över kolasmeten *Servera pajen kall med mer bananer och vispad grädde

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • smulan69 6 februari 2009

    Det var det godaste jag smakat på länge, bara så mummsig och lätt att göra.

  • Nellyn 15 maj 2010

    Detta var den äckligaste paj jag någonsin gjort!!! Jag vispade kolasåsen i 30 minuter utan att den stelnade, och när allt fortfarande efter 3 timmar i frysen låg och flöt i en sörja, så kunde jag inte göra annat än att kasta den. Måste vara nåt fel på receptet, för detta var vidrigt!

  • smulan69 23 oktober 2010

    Förlåt, hade glömt skriva att den ska gräddas i ugnen i 40 min i 175 grader

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.