Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banan och päronpaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

En favorit hemma hos oss, underbart god med vaniljsås till. Så enkel att göra att den nästan blir klar medans kaffet kokar. Går dock lika bra att använda rabarber och äpplen om man nu skulle föredra det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att smälta smöret till pajdegen. Ställ detta åt sidan för att svalna något.
  2. Under tiden skalar man och skär päron och bananer i skivor. Lägg först päronen i en pajform så att det täcker botten. Lägg de skivade bananerna ovanpå.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna till pajdegen i en skål och häll i det smälta smöret och blanda ihop allt snabbt.
  4. Täck allt med pajdegen och grädda i 200 - 225 grader i ca 15 minuter.Klart att servera med vaniljsås eller annat valfritt tillbehör.
  5. Vill du hellre göra med rabarber och äpplen är tillvägagångsättet detsamma. Dock skärs rabarber i 1 ½ cm stavar och ges ett snabbt uppkok i lättsaltat vatten.Häll bort vattnet och lägg rabarbern i botten av pajformen och riv ca 2 stycken äpplen ovanpå.
  6. Tips: 3 gånger pajdegen passar till en långpanna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.