Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banana chocolate cupcakes

(12 kommentarer)  
Banana chocolate cupcakes Banana chocolate cupcakes Banana chocolate cupcakes Banana chocolate cupcakes Banana chocolate cupcakes
Skriv ut

Goda cupcakes med banan och choklad med inspiration från leilas "a piece of cake".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Mosa eller skiva bananen och lägg ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt eller på en vanlig plåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
  2. Glasering: Koka upp vispgrädde, honung och farinsocker och låt svalna något. Rör ner smör och finhackad choklad så att det smälter. Låt såsen svalna lite innan du glaserar cupcakesen. Garnera med chokladhjärtan eller strössel.

Liknande recept

Kommentarer (12)

  • caroliine92 23 juli 2010

    otroligt goda ! dom går att frysa bara man inte tinar dem i mikron utan tar ut dem i god tid innan,

  • gosrosen 5 augusti 2010

    jättegoda!!

  • persson2000 15 februari 2011

    Fantastiskt goda : )! Kommer att baka dessa många gånger!

  • Marsfisken 20 september 2011

    Man kan ju annars blanda i någon tsk med fryspulver, då blir inte frukten blöt och bakverken blaskiga...

  • fuling 26 april 2012

    Dessa blev dessvärre torra och lite stabbiga. Trpr ev att det kan bero på bananen..

  • Monia79 26 juli 2012

    Måste säga att jag ger 5 stjänor till detta recept, varken tort eller kladdigt blev det. MMMMMM vad goda

  • marajkan 3 september 2012

    Helt underbara.. brukar hälla frostingen i en spritstub, vika upp botten så att det inte rinner ut, och ställa den i ett glas i kylen några timmar. Då blir den mycket lättare att få till tycker jag. Maxbetyg från mig!

  • mufflon85 23 december 2012

    Mumsig smet! :) De har precis gräddats klart och jag kyler frostingen utomhus. Tyckte dock inte att tillagningstiden räckte så det blev 20-25 min istället. Jag använde ingen choklad i smeten men i frostingen använde jag mintchoklad och en droppe pepparmyntsolja. (en droppe räcker, annars blir det mycket starkt!) Hade svårt att få den att stelna dock. Måste vara länge i kyla kanske? Dekorerade med silverkulor. Tips är att lägga i några skivor banan i varje muffinsform, då välter de inte! Eller mosa bananerna i smeten, men jag tyckte det var kul med skivor i! :) MUMS!

  • Garposkennel 20 februari 2014

    Mycket goda .Gräddade mina i 25 minuter.Helt perfekta.Nästa gång ska jag ta lite större bitar av banan.En femma från oss.

  • InvaderIll 5 februari 2015

    Jätte goda! Kan behöva 20-25 minuter i ugn som andra även påpekat. Jag skippade att smälta blockchokladen som skulle i smeten, utan hällde i den hackad (av ren lathet). Glasyren verkar dock lite rinnig, den stelnar i alla fall inte i rumstemperatur. Men det kanske den inte skall? Hur skall de förvaras? Om man inte vill frysa in dom dvs. Behöver de stå i någon typ av lufttät behållare för att inte bli torra? Är kyl en god idé? Eller rumstemperatur?

  • InvaderIll 5 februari 2015

    Jo det stelnade visst ! :)

  • ellanw 5 februari 2015

    jag brukar helst göra frostingen samma dag men ibland har lagt de i frysen och sen låtit de Tina i rumstemperatur :) För absolut bästa smak ska man äta cupcakes nygjorda :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.