Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banana cream pie

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Har ej testat detta, men om du har lämna gärna en kommentar :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. I detta recept används det som kallas cream of tartar som hindrar marängen från att sjunka ihop, men gör att äggvitorna tar längre tid att vispa. Cream of tartar finns i specialbutiker och motsvarar vinsten som kan köpas på essensaffärer. Börja med att göra ett pajskal enligt ditt eget bästa recept. Om du tycker att det blir för sött med maräng kan du pröva vispad grädde till pajen i stället, gärna med en gnutta rom.
  2. Börja med att skära upp vaniljstången på längden och skrapa ner innehållet i mjölken (i en stor kastrull). Vispa ihop maizena, 1 1/2 dl socker och salt i en skål. Tillsätt en kopp av mjölken och rör tills blandningen är klumpfri. Vispa ner 3 äggulor. Koka upp mjölken i kastrullen och rör sedan ner den i maizenamixen. Häll tillbaka allt i kastrullen. Koka upp och vispa kraftigt hela tiden, krämen tjocknar snabbt runt kokpunkten. Ta kastrullen av värmen och rör ner smör. Skiva bananerna och rör ner dem i smeten. Häll ner allt i pajskalet och låt svalna. Vispa äggvitor med cream of tartar och resten av sockret tills du får en seg maräng med styva toppar. Klicka över pajen. Jacques Leonardi bryner toppen av marängen med en gasolfackla, men om du vill kan du dekorera pajen med hyvlad mörk choklad i stället. Kyl före servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Ketronya 8 mars 2008

    Kan man byta ut cream of tartar eller helt utesluta den? Jag kan inte hitta det nånstans...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.