Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banana pecan ice cream

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Krämig bananglass med pecankrisp. Glassen behöver inte röras i frysen, utan mixas smidigt vid servering. 286 kalorier per portion 14 g fett 4 g protein 38 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa den mosade bananen med mjölken. Vispa grädden. Vänd in yoghurten i grädden med en slickepott. Blanda banan och gräddyoghurt, tillsätt citronjuice.
  2. Vispa äggvitorna pösigt. tillsätt 1 dl socker och vispa till en fast maräng. Vänd in marängen i banansmeten.
  3. Fyll en form ca 20x20 cm med smeten. frys 2 timmar. Grovhacka nötterna. Smält ½ dl socker gyllenbrunt i en stekpanna. Tillsätt nötterna, låt sockret fastna runtom och häll upp nötterna att svalna på ett bakplåtspapper.
  4. Mixa glassen i en matberedare eller med en stavmixer strax före servering. Om den är för hårt frusen kan man tillsätt ca ½ dl varmt vatten när man mixar för att få den smidig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.