Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banana split med krossad ananas

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Barnen kommer att bli vilda av glädje när de får komponera sin egen läckra banana split! Här serveras den med en ananassås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop ananasjuice, socker och maizena till en jämn sås i en kastrull. Dela vaniljstången på längden, lägg ner den i såsen och värm blandningen på medelvärme under omrörning tills den tjocknar, ca 1 minut.
  2. Ta upp vaniljstången och rör ner de svarta vaniljkornen och den krossade ananasen. Täck över ananasblandningen, låt svalna och kyl den i 10 minuter.
  3. Dela bananerna på längden och lägg två halvor på varje fat eller tallrik. Skopa upp tre kulor youghurtglass på varje portion. Lägg en sked ananassås på varje youghurtkula. Spritsa en klick grädde ovanpå ananassåsen och garnera med röda bär.
  4. Du kan även servera med youghurtglass med banan (se annat recept)
  5. Om du lägger bananen i frysen i 20 minuter går det lättare att dela den. Behåll en del av skalet på så har du lättare att hålla i den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.