Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bananbröd med nötter

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Bananbrödet passar utmärkt att servera som mellanmål. Det kan dessutom bakas långt i förväg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Ställ en bakplåt på mittfalsen i ugnen. Klä en bakform, 23x23 cm med bakplåtspapper.
  2. Mosa bananerna lätt, det får gärna vara bitar kvar i bananmoset. Hacka nötterna grovt.
  3. Rör matfettet mjukt. Tillsätt äggen och vispa samman kraftigt. Rör sedan ner bananmoset.
  4. Rör ner kokosflingor och nöthack. Blanda mjöl och bakpulver och blanda försiktigt ner det växelvis med mjölken. Överarbeta inte smeten, då kan brödet bli segt. Häll smeten i den klädda bakformen och jämna till ytan. Ställ formen på den heta bakplåten och grädda 1 timma och 15 minuter eller tills kakan har fått fin färg och känns torr när man sticker med en provsticka. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp och skivas.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • MrsMorrell 19 februari 2009

    Prövade receptet idag! Väldigt gott med extra saltat bregott och riven osv på. Men det är mer ett matbröd än det bananbröd jag hade i tanken. Men fortfarande, GOTT!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.