Bananbrödet passar utmärkt att servera som mellanmål. Det kan dessutom bakas långt i förväg.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Ställ en bakplåt på mittfalsen i ugnen. Klä en bakform, 23x23 cm med bakplåtspapper.
- Mosa bananerna lätt, det får gärna vara bitar kvar i bananmoset. Hacka nötterna grovt.
- Rör matfettet mjukt. Tillsätt äggen och vispa samman kraftigt. Rör sedan ner bananmoset.
- Rör ner kokosflingor och nöthack. Blanda mjöl och bakpulver och blanda försiktigt ner det växelvis med mjölken. Överarbeta inte smeten, då kan brödet bli segt. Häll smeten i den klädda bakformen och jämna till ytan. Ställ formen på den heta bakplåten och grädda 1 timma och 15 minuter eller tills kakan har fått fin färg och känns torr när man sticker med en provsticka. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp och skivas.
Publicerat den
10 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Prövade receptet idag! Väldigt gott med extra saltat bregott och riven osv på. Men det är mer ett matbröd än det bananbröd jag hade i tanken. Men fortfarande, GOTT!